LEGENDE ȘI MITURI - ZOISITUL

Din timpuri străvechi, cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de către om în scopuri diverse. Vânătorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regală purtau bijuterii cu cristale în vederea unei permanente bunăstări, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete în întreaga lume. 

Sursa foto: healingcrystals

ZOISITUL este unul dintre cristalele esențiale când vine vorba de vindecare, aducând sprijin psihic, emoțional, mental, spiritual. Cel mai frecvent apare în nuanțe de verde, albastru spre violet, roz spre roșu, și uneori, gri, alb sau maro.

Zoisitul ne învață despre dezvoltare, vindecare și trăirea clipei, ajutându-ne să recunoaștem darul fiecărei zile, apropiindu-ne de acceptarea voinței divine.

Este o piatră cu proprietăți de îndepărtare a fricii care blochează accesul spre starea de fericire. Sprijină în atingerea obiectivelor atunci când există tendința de renunțare, stimulează curajul și încrederea în sine, oferind energia necesară pentru a face față dificultăților ivite pe parcurs.

Zoisitul este piatra ce ne ajută atunci când vrem să ne luăm rămas bun de la trecut și să începem o nouă viață.

 

Sursa foto: https://gemstagram.com/facts-about-tanzanite-meanings-properties-and-benefits/

Varietatea albastră a zoisitului a fost denumită tanzanit datorită locului unde a fost descoperită pentru prima dată, în 1967 - în munții Kilimanjaro, Tanzania. 

Aceasta este o piatră a transformării care activează abilitățile psihice, facilitează vindecarea la toate nivelurile, aliniază mintea și inima. Stimulează creativitatea, fiind utilă celor care au nevoie de intuiție și inspirație în aducerea de idei noi.

Tanzanitul este recomandat celor ce doresc să-și umple mintea și inima cu gânduri pozitive și cu iubire.

Sursa foto: gemstone7

O altă varietate a zoisitului, rubinul în zoisit sau anyolitul, este o combinație de energie și culoare, simbolizând sentimentul de fericire pe care îl poți experimenta în viață atunci când înveți să te relaxezi și să cedezi.  

Incluzând o combinație de proprietăți ale pământului și focului, rubinul în zoisit posedă energiile răbdării și ale pasiunii la un loc.

Recomandată celor aflați într-o călătorie spirituală, această piatră are proprietăți de fortificare a sufletului, de stimulare a încrederii în sine și a proactivității. Oferă puterea de a transforma imaginația, visele în realitate. Fiind un amestec de două pietre în două culori diferite, rubinul în zoisit are puteri dublate asemenea unui talisman ce blochează energia negativă și sprijină puterea de concentrare în direcția dorită.

Sursa info: healingwithcrystals, crystalsandjewellery

https://www.gemstone7.com/359-zoisite.html

Vezi bijuterii cu Zoisit. Le poți comanda sau poți face o comandă personalizată în magazinul online Podoabe Pretioase.