LEGENDE SI MITURI - TAURUL (21 aprilie - 21 mai)

In mitologia greaca, Taurul aminteste de Zeus transformandu-se intr-un superb taur alb pentru a cuceri afectiunea printesei feniciene, Europa. Intrupat in taur, Zeus se afla in mijlocul turmei de vite a regelui Agenor al Feniciei. Fiica sa, Europa, il zareste in timp ce culege flori impreuna cu insotitoarele sale. Fiind fermecata de frumusetea taurului, il incaleca, acesta din urma rapind-o si strabatand Marea Mediteraneana pana in insula Creta unde Zeus isi dezvaluie identitatea. Impreuna, cei doi devin parintii a trei fii, unul dintre ei fiind Minos, legendarul rege al Cretei. Regele Minos construieste in Knossos un palat unde sunt organizate lupte cu tauri in fiecare an. Drept multumire, Zeus promoveaza taurul in forma unei constelatii purtand-i numele.

In mitologia babiloniana, constelatia taurului este asociata cu povestea lui Ghilgames. In Epopeea lui Ghilgames, regele cetatii Uruk are de luptat impotriva Taurului Ceresc, trimis de zeita Ishtar sa-l ucida pe eroul care ii refuzase dragostea. Potrivit legendei, lupta celor doi continua si acum printre stele, Ghilgames luand forma constelatiei Orion, invecinata cu cea a Taurului.

Sursa foto: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Taurus_(constellation)

https://earthsky.org/astronomy-essentials/taurus-heres-your-constellation

Sursa info:

https://earthsky.org/astronomy-essentials/taurus-heres-your-constellation

https://www.underluckystars.com/blog/the-myth-behind-the-taurus-constellation/

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA TAUR: BIJUTERII CU SAFIR, CORAL, SMARALD, CUART ROZ, TURCOAZ, AVENTURIN, GRANAT.  

Se considera ca piatra principala a Taurului, smaraldul, intrucat cei nascuti in zodia Taur se armonizeaza cu darurile Mamei Natura, iar smaraldul simbolizeaza cunoasterea si iubirea. Smaraldul faciliteaza transformarea iubirii de sine in altruism, avand rol in trezirea spirituala si comunicarea cu ceilalti. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-taurus-birthstone/)