LEGENDE SI MITURI - SERPENTINUL

Din timpuri străvechi, cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de către om în scopuri diverse. Vânătorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regală purtau bijuterii cu cristale în vederea unei permanente bunăstări, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete în întreaga lume. 

Folosit ca alternativă a jadului, SERPENTINUL este o piatră în nuanțe de verde deschis sau închis de cele mai multe ori, impuritățile din compoziție ducând la un aspect de piele de șarpe. Alteori, în nuanțe de galben - verzui, maroniu, serpentinul este asociat cu energia șarpelui.

Energia șarpelui este una a transformării și a renașterii, întrucât acesta își lasă pielea spre a îmbrățișa o nouă versiune a sa în repetate rânduri. Prin analogie, cristalul cu nume derivat din latinescul "serpentinus" = "ceva asemănător cu un șarpe" rezonează cu ritmul de schimbare ciclică a naturii. În  mod similar, purtarea unui asemenea cristal ajută la acceptarea schimbărilor inerente din viață.

Ca piatră protectoare, serpentinul are o energie regenerativă, protejând inima și emoțiile, asigurând rezistența și flexibilitatea specifice șarpelui. Asemenea mugurilor de primăvară, serpentinul dă o senzație de vibrație și bucurie.

În Egiptul antic, serpentinul era valorificat sub formă de bijuterii, obiecte de uz casnic sau daruri pentru zeități. Pandantele erau adesea purtate ca protecție împotriva mușcăturilor de șarpe sau alte otrăvuri, dar cel mai adesea era utilizat în obiecte de decor, fiind o piatră aspectuoasă și ușor de prelucrat în același timp.

"Noul Jad", cum mai este cunoscut, serpentinul poate fi utilizat în meditație și explorarea spirituală. Purtarea unei bijuterii cu serpentin în contact direct cu pielea, o brățară cu serpentin, de exemplu, permite cristalului să ajute la transformarea gândurilor negative în gânduri pozitive. 

Culoarea verde a serpentinului este asociată cu banii și cariera. Astfel, o bijuterie din serpentin ar putea fi de folos în materializarea ambițiilor și stimularea atingerii obiectivelor în carieră.

Serpentinul purifică chakrele, deschide noi canale pentru trecerea energiei kundalini, te ajută să preiei controlul asupra vieții tale, corectează dezechilibrele mentale și emoționale.

Piatra infinitului, serpentinul verde deschis, este o piatră a delicateții și blândeții, care te pune în contact cu îngerii păzitori. Promovează compasiunea și iertarea de sine, indiferent de experiențele trăite.

Pentru orice iubitor de cristale, serpentinul este o piatră uluitoare ce merită a fi adăugată în colecția de pietre cu proprietăți excelente de vindecare.

Sursa foto:

https://www.thebeadtraders.com/blogs/news/everything-need-know-serpentine-gemstone

Sursa info: 

beadage.net 

thebeadtraders.net

Totul despre cristale, Judy Hall