LEGENDE SI MITURI - SĂGETĂTORUL (22 noiembrie - 21 decembrie)

Săgetătorul, adesea descris ca fiind un centaur ținând un arc și o săgeată, este asociat frecvent cu Chiron, fiul lui Cronos, unul dintre centaurii mitologiei grecești.

Chiron diferea totuși de restul centaurilor in primul rând prin faptul că se născuse jumătate om, jumătate cal, în timp ce restul s-au născut din soare și nori. Diferit de brutalii centauri, Chiron era blând și studiase medicina, vânătoarea, muzica și profețiile. Într-una din zile, Chiron a fost accidentat întâmplător de către Hercule cu o săgeată otrăvită. Fiind nemuritor, Chiron avea de îndurat durerea provocată. Pentru a muri, acesta s-a oferit spre a-l înlocui pe Prometeu care fusese pedepsit de zei pentru că a dăruit focul oamenilor.

Renunțând la nemurire, acesta a dovedit bunătate prin eliberarea lui Prometeu, ceea ce l-a determinat pe Zeus să-l imortalizeze printre stele.

Sursa foto: globeatnight.org

Sursa info: globeatnight.org

                  greekmythology.com

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA SĂGETĂTOR: BIJUTERII CU BERILTOPAZAMETISTSAFIRRUBIN, TURCOAZ.

Turcoazul este considerat cristalul principal al celor născuți sub semnul Săgetătorului, fiind de ajutor în amplificarea puterilor psihice și echilibrarea celor două laturi: feminină și masculină.  (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-sagittarius-birthstone/)