LEGENDE SI MITURI - RACUL (22 iunie - 22 iulie)

Racul este un semn feminin, guvernat de Lună, sensibil și schimbător, creativ și afectuos. Crabul pare a fi un simbol ciudat pentru acest semn de apă, dar este unul ce are conexiuni cu sursa vieții. Crabii trăiesc atât în mare cât și pe uscat amintind de apariția vieții mai întâi din oceane. Racul este asociat cu nașterea și proprietățile apei de a da naștere, asemenea Mamei Natură. Grecii antici l-au numit Poarta Oamenilor spunând că sufletele coborau pe Pământ prin constelația Racului, urcând mai apoi la Cer prin Poarta Zeilor din Capricorn.

Întâia legendă din spatele acestei zodii este povestea lui Heracle, numit de către romani Hercules, fiul lui Zeus și a muritoarei Alcmene. Din acest motiv, soția lui Zeus, Hera, îi purta dușmănie lui Heracle. Potrivit legendei, Hera a trimis doi șerpi să-l ucidă pe Heracle pe când acesta era doar un copil, dar șerpii au fost prinși și strangulați de Heracle, care, ulterior a devenit cel mai mare erou grec și cel mai puternic om de pe pământ. Hercule s-a căsătorit cu Megara, având copii și o viață fericită, însă, fiind blestemat de Hera, a ajuns să-și ucidă soția într-un moment de nebunie.

Pentru ispășire, Apollo îi poruncește lui Heracle să-i slujească timp de doisprezece ani lui Euristeu. La cererea acestuia, care îl pune la felurite munci, Heracle săvârșește cele douăsprezece mari fapte de vitejie cunoscute sub numele de muncile (isprăvile) lui Heracles, a doua dintre ele fiind aceea de a ucide Hidra cu nouă capete, o creatură monstruoasă din Lerna. În lupta aprigă, un crab uriaș a venit în ajutorul Hidrei, mușcându-l pe Heracle de picior. Cu toate acestea, Hercule a strivit crabul și a ucis Hidra care a devenit constelația purtându-i numele. Iar crabul a fost transformat de către Hera în constelația Racului.

O altă legendă ni-l prezintă pe Hercule ca fiind fiul muritor al lui Zeus, Hera încercând să-l ucidă pe acesta de nenumărate ori. Hercules, cel mai puternic om de pe pământ, la ajutorul căruia apelau chiar și zeii, avea sarcina de a ucide Hidra din mlaștină ceea ce era foarte dificil întrucât capetele tăiate ale monstrului se refăceau de fiecare dată. Având ideea de a arde capetele creaturii, Hercule a reușit să scape de opt dintre acestea. Înfuriată și neacceptând situația, Hera a trimis un crab uriaș pentru a distrage atenția lui Hercule, mușcându-l de picior. Fiind cel mai puternic om de pe pământ, Hercule a strivit crabul sub piciorul său puternic. Ca răsplată pentru loialitatea și sacrificiul crabului, Hera l-a plasat sub forma constelației Racului printre stele. 

Într-o altă variantă, legenda Racului are origini babiloniene. În Egipt, Racul este simbolizat de două broaște țestoase fiind menționat sub denumirea de Constelația Apei sau Allul (o formă necunoscută de viață marină), ceea ce dovedește legătura acestui semn cu apa.

Sursa info:

https://www.greekmythology.com/Myths/Zodiac/Cancer/cancer.html

https://www.constellation-guide.com/constellation-list/cancer-constellation/

https://www.yourzodiacsign.com/cancer/myths/

https://jessicadavidson.co.uk/2018/06/21/the-mythology-of-the-zodiac-cancer-myths/

Sursa foto: 

https://labyrinthos.co/blogs/astrology-horoscope-zodiac-signs/the-zodiac-sign-cancer-symbol-personality-strengths-weaknesses

https://www.vectorstock.com/royalty-free-vector/water-symbol-of-cancer-zodiac-sign-horoscope-vector-15135062

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA RAC: BIJUTERII CU SMARALD, PIATRA LUNII, PERLE, SAFIRRUBIN.