LEGENDE SI MITURI - PIATRA LUNII, CITRINUL, AVENTURINUL

Din timpuri stravechi cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de catre om in scopuri diverse. Vanatorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regala purtau bijuterii cu cristale in vederea unei permanente bunastari, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete in intreaga lume. 

PIATRA LUNII – piatra cu aspect vaporos, utilizata sub forma de statuete, amulete, talismane si in bijuterii de mai bine de 2000 de ani, piatra sacra in India, piatra ce incurajeaza visele si sperantele pentru viitor.

Potrivit legendei indiene, piatra lunii a fost formata din razele solidificate ale lunii. Ganesha, zeul cu patru maini, purta o astfel de piatra la mijlocul fruntii. La un moment dat, se credea ca, daca tii o bucata din aceasta piatra in gura in noaptea cu luna plina, vei avea posibilitatea de a-ti vedea viitorul.

Romanii antici, de asemenea asociau piatra lunii cu luna, crezand ca aceasta este alcatuita din picaturi de lumina selenara. In acceptiunea lor, fiecare piatra de acest fel includea imaginea zeitei Diana, care avea sa ofere iubire, succes, bogatie si intelepciune oricarui posesor de piatra lunii. De asemenea, se credea ca piatra lunii are puterea de a mentine conexiunea dintre inima si minte, facilitand luarea deciziilor. Multe dintre aceste credinte au contribuit la conturarea semnificatiilor acestui cristal. Astfel, cristalul denumit ca piatra lunii este asociat cu proprietatile lunii insesi: romantism, feminitate, intuitie, vise si emotii.

In multe culturi, s-a crezut ca piatra lunii este o piatra cu efecte calmante, vindecatoare. Datorita asocierii cu feminitatea se spunea, de asemenea, ca are proprietati de crestere a fertilitatii.

In acelasi timp, piatra lunii este cunoscuta ca “Piatra calatorului’, fiind folosita pentru protectia impotriva pericolelor din timpul calatoriilor.

In Europa, piatra lunii este considerata piatra celor nascuti in luna iunie, in timp ce in SUA, este plasata alaturi de alexandrit si perla. Piatra lunii este cristalul acceptat in mod oficial ca fiind piatra aniversara cu prilejul a 13 ani de casatorie. In acelasi timp, ea este piatra celor nascuti in zodia Rac.

In general, energia acestei pietre este considerata a fi una a echilibrului, introspectiei, fiind o piatra potrivita pentru acceptarea ciclurilor schimbarii, o piatra ce aduce intelegerea pe calea intuitiei. Ca in cazul lunii, culoarea ei este cel mai adesea alba, alb-gri sau alb laptos cu o stralucire albastra vizibila la suprafata pietrei in miscare. Aceasta lumina albastra este cunoscuta sub denumirea de adularescenta, piatra fiind cu atat mai valoroasa cu cat este mai stralucitoare.

Sursa foto: http://thehealingchest.com  

Sursa info: https://www.gemselect.com/other-info/moonstone-lore.php

http://thehealingchest.com/crystals-stones/moonstone-meaning/

  

Puteti cumpara bijuterii cu piatra lunii de aici.

O piatra care emana pozitivism si bucurie, CITRINUL energizeaza fiecare nivel al vietii, stimuleaza intelectul, creste stima de sine, activeaza creativitatea si incurajeaza exprimarea de sine. Accentueaza puterea de concentrare si echilibreaza din punct de vedere emotional.

Denumirea cristalului deriva din frantuzescul “citron” = “lamaie”, acesta fiind o varietate de cuart care, impreuna cu ametistul sau cuartul fumuriu, poate forma cuartul numit ametrin.

In forma sa naturala, citrinul este un cuart de culoare galben deschis putand fi confundat cu topazul auriu. Nuanta sa este data de fierul continut, cuartul in forma sa pura fiind incolor si transparent. In mare parte, citrinul existent pe piata este ametist tratat la caldura. De aceea citrinul este adesea numit ametist ars.

Citrinul a fost utilizat ca piatra ornamentala inca din anul 300 i.Hr., in perioada Art Deco (1920 – 1930) fiind prezent in bijuteriile masive ale starurilor de la Hollywood precum Greta Garbo si Joan Crawford.

Numit si “piatra comerciantilor” sau “piatra succesului”, citrinul simbolizeaza abundenta si prosperitatea.

Purtand puterea solara, citrinul stimuleaza chakrele precum lumina soarelui de primavara, limpezind mintea si motivand spre actiune. Prin urmare, se spune despre citrin ca stimuleaza creativitatea, imaginatia, sustine procesul de transformare a viselor in realitate. Citrinul este unul din cristalele ce absorb energia negativa a corpului si a mediului inconjurator fara a o inmagazina insa, disipand-o ulterior in pamant.

Potrivit Asociatiei Nationale Americane a bijutierilor din 1912 citrinul este piatra oficiala a celor nascuti in luna noiembrie. Totodata, este considerat a fi piatra planetara a celor nascuti in zodia Fecioara, piatra traditionala a celor nascuti in luna iunie si piatra zodiacala a celor nascuti in zodiile Leu si Rac.

Sursa foto: https://www.energymuse.com
Sursa info: http://www.bernardine.com,  https://www.jewelsforme.comhttps://www.crystalvaults.comhttps://www.energymuse.com

  

Puteti cumpara bijuterii cu citrin de aici.

 

Piatra planetara a celor nascuti in zodia Taur, AVENTURINUL este o varietate de cuart caracterizata prin particule stralucitoare de mica sau alte minerale care dau pietrei un efect de sclipire descrisa prin cuvantul “aventurescence” (efect optic datorat prezentei unor minerale ce se manifesta ca reflexii stralucitoare colorate). Confundat adesea cu amazonitul sau jadul, aventurinul este cel mai adesea verde, dar poate fi gasit si in nuante de albastru, rosu, portocaliu, maro, gri argintiu. Numele acestei pietre isi are originea intr-o intamplare, astfel incat denumirea deriva din latinescul “a ventura” = “din intamplare”. Candva in secolul al 18-lea, in timp ce niste sticlari venetieni pregateau sticla, bucati de metal au cazut accidental in vasul cu sticla topita. Rezultatul obtinut in urma racirii a fost atat de placut incat a fost utilizat in fabricarea de bijuterii. Ulterior, numele “aventurin” a fost dat pietrei naturale cu aspect asemanator sticlei obtinute in mod accidental.

De-a lungul timpului aventurinul a fost considerat talisman norocos fiind o piatra populara in randul jucatorilor de noroc. Legenda spune ca aventurinul este un vindecator pe toate planurile, folosit pentru a reduce stresul, a dezvolta increderea, imaginatia si pentru a aduce prosperitate. 

Aventurinul verde este cunoscut ca fiind “piatra oportunitatilor” emanand o energie castigatoare, fiind astfel util in cresterea sanselor in orice situatie. In acelasi timp, cuartul verde respinge poluarea oferind astfel protectie. Proprietatile aventurinului verde stimuleaza chakra inimii, fiind astfel recomandata purtarea unui pandantiv verde la nivelul acesteia.

Aventurinul portocaliu este un cristal excelent in cazul persoanelor timide si anxioase, avand un efect de calmare si de stimulare a creativitatii. Aventurinul rosu are proprietati legate de revitalizare si energie, fiind astfel benefic pentru chakra bazala, sacrala si cea a plexului solar.

Sursa foto: http://whataearth.com/
Sursa info: http://www.bernardine.com, www.crystalvaults.comhttp://thehealingchest.com

  

Puteti cumpara bijuterii cu aventurin de aici.