LEGENDE SI MITURI - PESTII (19 feb. - 20 mart.)

Legenda celui de-al doisprezecelea semn al zodiacului, constelatia Pesti, are origini babiloniene. Potrivit babilonienilor aceasta era reprezentata de doi pesti uniti printr-un cordon.

Cel mai adesea, constelatia Pestilor este asociata cu mitul roman al lui Venus si Cupidon care s-au legat cu o sfoara pentru a nu se pierde unul de celalalt si s-au transformat in pesti pentru a scapa din calea monstrului Typhon.

Acestei legende ii corespunde o poveste similara in mitologia greaca. Dupa ce zeii Olimpului i-au invins pe Titani si pe Uriasi, Gaia sau Mama Pamant a format pereche cu Tartarus, regiunea din lumea de jos unde Zeus ii tinea pe Titani prizonieri, nascandu-l pe Typhon, cel mai infricosator monstru al lumii. Acesta avea 100 de capete de dragon, cu flacari iesindu-i din ochi. Gaia l-a trimis pe Typhon sa-i infranga pe zei. Pan, care-l zarise primul, i-a alertat pe ceilalti si s-a transformat intr-o capra de mare (Capricornul) aruncandu-se in raul Eufrat pentru a scapa din calea monstrului.

In mitologia greaca, pestii celui de-al 12-lea semn zodiacal erau zeita frumusetii, Afrodita, si fiul acesteia, Eros, zeul iubirii. In timp ce acestia se plimbau pe malul raului Eufrat, monstrul Typhon isi facu aparitia. Nereusind sa fuga din calea lui, l-au chemat in ajutor pe Zeus. Acesta i-a transformat in pesti care au sarit in rau si, astfel, au scapat. Atena i-a plasat pe cei doi printre stele devenind constelatia purtand numele de Pesti.

Potrivit unei alte versiuni, cei doi pesti erau salvatorii Afroditei si ai lui Eros in momentul in care acestia incercau sa scape din calea lui Typhon. Se mai spune ca acesti pesti fusesera martori la nasterea din mare a Afroditei.

Sursa foto:

https://www.farmersalmanac.com/zodiac-zone-meet-pisces-11900

Sursa info:

https://www.constellation-guide.com/constellation-list/pisces-constellation/

https://www.farmersalmanac.com/zodiac-zone-meet-pisces-11900

https://www.greekmythology.com/Myths/Zodiac/Pisces/pisces.html

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA PESTI: BIJUTERII CU AMETIST, ACVAMARIN, JAD, CRISTAL DE STANCA, SAFIR, RUBIN.

Zodia Pesti este considerata cel mai sensibil, mistic si neinteles semn zodiacal, nativii acestei zodii fiind foarte adaptabili. Acvamarinul, ca piatra esentiala intre cristalele mentionate ca favorabile pentru aceasta zodie, ofera sprijin in ceea ce priveste aspectul relational, potentand curajul si credinta nativilor acestei zodii.  

(Sursa info: https://gemstagram.com)