LEGENDE SI MITURI - ONIXUL

Din timpuri stravechi cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de catre om in scopuri diverse. Vanatorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regala purtau bijuterii cu cristale in vederea unei permanente bunastari, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete in intreaga lume. 

ONIXUL este piatra mistica a celor nascuti in luna decembrie. De asemenea, este piatra celor nascuti in zodia leu, fiind oferita la aniversarea a 7, respectiv 10 ani de casatorie.

Initial, toate tipurile de calcedonie, de la cele albe pana la cele maro si negre erau reunite sub termenul de onix. Astazi, onixul este cunoscut ca fiind o varietate de calcedonie opaca, un cristal stratificat, marmorat compus din straturi paralele de negru si alb. Onixul cu straturi rosu-maro si alb este cunoscut sub denumirea de sardonix, piatra extrem de apreciata in Roma, generalul Publius Cornelius Scipio fiind renumit pentru faptul ca o purta in mod frecvent.

Numele pietrei vine din termenul grecesc “onux” care inseamna unghie sau gheara. Potrivit legendei, intr-una din zile, in timp ce Venus dormea, Cupidon i-a taiat unghiile si le-a lasat imprastiate pe pamant. Zeii le-au transformat in pietre cunoscute mai tarziu ca onix, asigurand-le, astfel, nemurirea.

O alta versiune privind originea pietrei prezinta onixul ca fiind piatra in care a fost inchis un demon. Se credea ca acesta aducea ghinion si cosmaruri celor ce detineau sau aveau in preajma o asemenea piatra.

Onixul negru este, astazi, unul dintre cristalele despre care se crede ca are multiple proprietati spirituale si  de vindecare. Este o piatra potrivita pentru a fi purtata indeosebi in perioadele de stres intrucat ajuta la eliberarea energiilor negative provenite atat din interior cat si din exterior. De asemenea, este o piatra potrivita celor care nu reusesc sa se desprinda de trecut, precum si celor ce gasesc dificila intreruperea unor relatii nefericite. Se mai spune despre onixul negru ca inlesneste luarea rapida a deciziilor in afaceri. Astfel, cele mai importante dintre puterile onixului negru sunt legate de intuitie, concentrare, echilibru, gandire pozitiva, schimbare si protectie.

Sursa info: 

www.bernardine.comhttp://www.gemsbrokers.org, https://crystalbenefits.com/