LEGENDE SI MITURI - OCHIUL DE TIGRU

Piatra planetara a gemenilor si piatra oferita la aniversarea a 9 ani de casatorie, este piatra ce face parte din familia calcedoniei, fiind unul dintre cristalele ce sclipesc datorita structurii fibroase a mineralului.

Talisman misterios inca din antichitate, ochiul de tigru de culoare maro-aurie poarta semnificatii asociate cu animalul al carui nume il poarta.

Soldatii romani foloseau amulete si talismane din ochi de tigru, semnificatia de baza a acestui cristal fiind aceea ca aduce calm, curaj, putere de concentrare si perseverenta. Se crede ca sclipirea vizibila pe suprafata unei asemenea pietre in momentul cand este inclinata in directia potrivita este asemanatoare cu stralucirea din ochii unui tigru in momentul in care felina isi observa prada. In mod asemanator, stralucirea pietrei distragea atentia adversarului intr-o lupta, ceea ce dadea amuletelor purtate de soldati o putere nepretuita.

O alta conexiune cu razboiul este prezenta in asocierea ochiului de tigru cu zeita egipteana Sekhmet, despre care se spune ca isi lua puterea din acest cuart.

In ciuda asemanarii cu blana tigrului, semnificatia acestui mineral are, in mare parte, legatura cu comportamentul tigrului. Ca animal de prada, acesta nu-si pierde concentrarea niciodata atunci cand isi urmareste prada. Drept urmare, se spune despre ochiul de tigru ca ar conferi o putere de concentrare neclintita.

O alta proprietate a pietrei este data de rabdarea infinita a tigrului atunci cand asteapta momentul potrivit pentru a-si ataca prada. In mod asemanator, ochiul de tigru confera abilitatea de a astepta precum si aceea de a recunoaste momentul potrivit pentru a actiona.

Tigrii sunt perseverenti, hotarati sa obtina ceea ce vor. Insa vaneaza si ucid doar atat cat au nevoie se manance, fara sa abuzeze de puterea lor. Astfel, alte doua beneficii transmise de ochiul de tigru ar fi determinarea si echilibrul, armonia unei vieti traite fara neliniste ori teama.

Proprietatile spirituale ale pietrei sunt cele de calmare, de facilitare a comunicarii fara teama, de transmitere a abilitatii de a gandi clar si de a descoperi calea in viata. 

Sursa foto: www.thehealingchest.com

Sursa info: www.bernerdine.com

   

Puteti cumpara bijuterii cu ochi de tigru de aici sau puteti face o comanda personalizata.