LEGENDE SI MITURI - LEUL (23 iulie - 23 august)

Cea mai populară legendă prinvind constelația Leului este strâns legată de cele 12  munci ale lui Heracle, prima dintre acestea fiind reprezentată de sarcina de a ucide leul din Nemeea. Leul cel sălbatic și neînfricat nu putea fi ucis cu arme. După ce încercă să-l ucidă cu săgeți, care tâșneau din el, fără să-l pătrundă, Hercule s-a luptat cu leul strangulându-l în cele din urmă. Cu toate acestea, în urma luptei, Heracle a rămas fără un deget. Ulterior morții leului, folosindu-se de ghearele acestuia, eroul grec și-a făurit o mantie din pielea unică și impenetrabilă a animalului. Potrivit legendei, pentru a onora curajul din timpul luptei, zeii plasează leul printre stele, născându-se astfel constelația Leului.

Sursa foto : https://universavvy.com/interesting-facts-about-constellation-leo

https://www.crystalinks.com/leo.html

Sursa info : https://www.gods-and-monsters.com/constellation-leo-myth.html

Vezi bijuterii cu pietrele menționate ca fiind potrivite pentru cei născuți în zodia leu: bijuterii cu onixcarneolturmalinăcristal de stancă, peridot.  

Leul, ca lider al zodiacului, este un semn pasional și protector, în același timp. Cei născuți în această zodie au țeluri fixe și idei inovatoare, transformându-se astfel în persoane de succes. Cristalul principal al Leului este peridotul, acesta purtând proprietăți ce sporesc trăsăturile pozitive ale Leului, eliminându-le pe cele negative. Nuanța verde-aurie a peridotului are un efect de calmare și de stimulare a înțelepciunii purtătorului. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-leo-birthstone/)