LEGENDE SI MITURI - GEMENII (21 mai - 21 iunie)

In mitologia greaca, constelatia zodiacala a Gemenilor ii reprezenta pe gemenii Castor si Polydeuces (Pollux in mitologia romana). Acestia s-au nascut dintr-un ou dupa ce mama lor, Leda, regina Spartei, fusese sedusa de Zeus, deghizat intr-o lebada. Cei doi erau frati vitregi intrucat Castor era fiul muritor al regelui Tyndareus, sotul Ledei, iar Polydeuces era fiul nemuritor al lui Zeus. Cu toate acestea, gemenii erau foarte apropiati luand adesea parte la multe aventuri. Din nefericire, in timpul uneia dintre acestea, Castor a fost ucis. Polydeuces a razbunat moartea fratelui sau, insa era atat de coplesit de durere incat a cerut permisiunea de a-l insoti in lumea de jos. Cunoscand sentimentele puternice dintre cei doi frati, Zeus si-a aratat compasiunea plasandu-i pe gemeni alaturi, in ceruri, urmand ca acestia sa-si petreaca jumatate din timp printre stele si jumatate in Hades. De atunci marinarii se ghidau in calatoriile lor in functie de aparitia pe cer a celor doua stele sau doar a uneia dintre ele. Atunci cand puteau fi vazute ambele stele, calatoria avea sa fie una prospera, in timp ce doar una dintre ele prevestea ghinion.

Sursa foto: https://www.globeatnight.org/mythology/gemini

https://en.wikipedia.org/wiki/Gemini_(constellation)

Sursa info: https://www.heavens-above.com/myth.aspx?lat=0&lng=0&loc=Unspecified&alt=0&tz=UCT&cul=en&con=Gem

https://www.globeatnight.org/mythology/gemini

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA GEMENI: BIJUTERII CU SMARALDPIATRA LUNIIPERLESAFIR, OCHI DE TIGRUAGATCITRIN.

Piatra principala a Gemenilor este considerata a fi perla, intrucat aceasta simbolizeaza dualitatea semnului zodiacal, reprezentand atat tristetea cat si bucuria, boala si sanatatea, moartea si viata. Perlele confera modestie si echilibru in viata, lectia acestora fiind aceea ca, indiferent de situatie, niciodata nu este imposibil sa atingi frumusetea adevarata si simpla precum este cea a perlei. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-gemini-birthstone/)