LEGENDE SI MITURI – FECIOARA (24 august - 22 septembrie)

Constelația Fecioarei este adesea asociată cu zeița greacă Dike, fiica lui Zeus și a zeiței Themis. În multe cazuri, Fecioara este ilustrată cu aripi de înger purtând în mâna ei stângă grâu, punct marcat pe cer de steaua strălucitoare Spica, fiind localizată în apropierea constelației Balanță. Aflându-se în apropierea talerelor justiției, ea este zeița adevărului și a justiției. În același timp, Dike era cunoscută ca Astraeia, fiica lui Astraeus, considerat tatăl stelelor și Eos, zeița zorilor.

În mitologia greacă, Dike a trăit în Era de Aur a omenirii. S-a născut muritoare și a fost trimisă pe pământ pentru a conduce justiția umană. Era de Aur a fost marcată de prosperitate și pace, primăvară nesfârșită, iar oamenii nu cunoșteau bătrânețea. Când Zeus a împlinit mai vechea profeție de a-și detrona tatăl a început Era de Argint, o perioadă mai puțin prosperă. Zeus a introdus cele patru anotimpuri, iar oamenii nu îi mai venerau pe zei așa cum o făcuseră până atunci. Dike a ținut o cuvântare întregii omeniri, avertizându-i în privința pericolelor ce însoțeau lăsarea în urmă a idealurilor predecesorilor lor. Apoi își luă zborul în munți părăsindu-i pe oameni. La apariția Erelor de Bronz și de Fier, când oamenii au început să lupte între ei, Dike a părăsit pământul și a zburat către ceruri, unde a luat forma a ceea ce azi este cunoscut ca fiind constelația Fecioarei. 

Sursa foto: https://www.123rf.com/photo_70670278_stock-vector-vector-illustration-of-virgo-constellation-on-the-background-of-starry-sky.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Virgo_(constellation)

Sursa info : https://www.constellation-guide.com/constellation-list/virgo-constellation/

https://www.greekmythology.com/Myths/Zodiac/Virgo/virgo.html

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA FECIOARĂ: BIJUTERII CU CARNEOL, JAD, JASP, SAFIR, CITRIN.  

Safirul albastru este cunoscut ca fiind piatra de bază a celor născuți în zodia Fecioarei. Safirul în nuanțe de albastru cosmic, misterios precum cerul permite Fecioarelor să controleze trăsăturile negative și să le dezvolte pe cele pozitive, sinceritatea fiind și ea sporită în acest fel. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-virgo-birthstone/)