LEGENDE ȘI MITURI - CUARȚUL ROZ

CUARȚUL ROZ sau piatra iubirii și a inimii e cunoscut pentru puterea lui de a atrage și a pastra iubirea nu doar în relațiile cu ceilalți, ci și față de sine. 

Egiptenii, grecii și romanii credeau în puterea magică a cuarțului roz, folosind pietrele ca talismane. 

Astfel, egiptenii își făureau măști din cuarț roz crezând în puterea acestuia de a încetini procesul de îmbătrânire. Potrivit unei legende egiptene, zeița Isis își menținea tinerețea și frumusețea folosind puterile acestui cristal.

Una din legendele ce ne povestesc despre originea cuarțului roz e romantica legendă grecească potrivit căreia iubitul Afroditei, Adonis, este atacat de Ares, zeul războiului. Afrodita fuge în ajutorul lui Adonis, dar, fiind prinsă într-un tufiș cu spini, ajunge prea tarziu. Iubirea puternică dintre cei doi face ca sângele celor doi să coloreze cuarțul alb de sub ei. Ulterior, Zeus îl readuce la viață pe Adonis pentru câte șase luni în fiecare an, astfel cuarțul roz devenind un simbol al iubirii renăscute. 

O altă legendă antică grecească îl prezintă pe Cupidon aducând cuarț roz din Olimp pentru a răspândi în lume mai multă iubire, pasiune și căldură.

Se mai spune că oferirea unui cuarț roz unui nou-născut îi poate înlesni acestuia intrarea în această lume.

Un adevărat talisman al relațiilor, cuarțul roz este asociat cu sănătatea și vindecarea, reîntinerirea. Stresul provocat de o iubire puternică ori de o durere sufletească extremă poate fi calmat apelând la beneficiile cuarțului roz.

Menționat ca piatră a celor născuți în luna ianuarie, dar și a celor născuți în zodiile Taur sau Scorpion, cuarțul roz este o piatră a iubirii universale care ar trebui să se regăsească în orice colecție de bijuterii.

Sursa foto: https://ventorcollections.com/product/rose-quartz-raw-stones/

Sursa info: thehealingchest.compsychicsdirectory.com