LEGENDE SI MITURI - CUARTUL ROZ

CUARTUL ROZ sau piatra iubirii si a inimii e cunoscut pentru puterea lui de a atrage si a pastra iubirea nu doar in relatiile cu ceilalti, ci si fata de sine. 

Egiptenii, grecii si romanii credeau in puterea magica a cuartului roz, folosind pietrele ca talismane. 

Astfel, egiptenii isi faureau masti din cuart roz crezand in puterea acestuia de a incetini procesul de imbatranire. Potrivit unei legende egiptene, zeita Isis isi mentinea tineretea si frumusetea folosind puterile acestui cristal.

Una din legendele ce ne povestesc despre originea cuartului roz e romantica legenda greceasca potrivit careia iubitul Afroditei, Adonis, este atacat de Ares, zeul razboiului. Afrodita fuge in ajutorul lui Adonis, dar, fiind prinsa intr-un tufis cu spini, ajunge prea tarziu. Iubirea puternica dintre cei doi face ca sangele celor doi sa coloreze cuartul alb de sub ei. Ulterior, Zeus il readuce la viata pe Adonis pentru cate sase luni in fiecare an, astfel cuartul roz devenind un simbol al iubirii renascute. 

O alta legenda antica greceasca il prezinta pe Cupidon aducand cuart roz din Olimp pentru a raspandi in lume mai multa iubire, pasiune si caldura.

Se mai spune ca oferirea unui cuart roz unui nou-nascut ii poate inlesni acestuia intrarea in aceasta lume.

Un adevarat talisman al relatiilor, cuartul roz este asociat cu sanatatea si vindecarea, reintinerirea. Stresul provocat de o iubire puternica ori de o durere sufleteasca extrema poate fi calmat apeland la beneficiile cuartului roz.

Mentionat ca piatra a celor nascuti in luna ianuarie, dar si a celor nascuti in zodiile Taur sau Scorpion, cuartul roz este o piatra a iubirii universale care ar trebui sa se regaseasca in orice colectie de bijuterii.

Sursa foto: https://ventorcollections.com/product/rose-quartz-raw-stones/

Sursa info: thehealingchest.compsychicsdirectory.com