LEGENDE SI MITURI - CAPRICORNUL (22 dec. - 20 ian.)

Constelația Capricornului, vizibilă în nopțile cu cer înstelat, își are originea în diverse legende cu o vechime precum cea a babilonienilor și a sumerienilor.

În mitologia greacă, poate cea mai impresionantă poveste din spatele semnului zodiacal al Capricornului - reprezentat fie de o capră, fie de o capră de mare, îl are în centru pe Pricus, părintele rasei caprelor marine – ființe cu cap și picioare anterioare de capră și coadă de pește. Cunoscute ca fiind creaturi inteligente, capabile să vorbească și să gândească, iubite de zei, aceste capre trăiau în mare, aproape de țărm.

Fiind creat de Cronos, zeul timpului, Pricus este nemuritor și are capacitatea de a manipula el însuși timpul.

Legenda Capricornului începe în momentul în care cei mai tineri dintre copiii lui Pricus încep să fie atrași de tărmul mării. Folosindu-se de picioarele din față, ei petrec tot mai mult timp pe uscat transformându-se treptat în capre obișnuite. Cozile de pește se transformă în picioare, iar abilitatea de a gândi și a vorbi dispare și ea.

Supărat, Pricus este hotărât să își țină copiii departe de tărm. După pierderea câtorva dintre ei pe uscat, Pricus recurge la abilitatea de a da timpul înapoi. Dintre toți și toate, el este singurul care cunoaște viitorul și de aceea încearcă să îi avertizeze pe copii de ceea ce urmează să se petreacă, interzicându-le chiar să pășească pe uscat. Ori de cate ori dă timpul înapoi, caprele marine reușesc să ajungă pe țărm și să se transforme în capre obișnuite.

În cele din urmă, Pricus realizează că nu poate controla destinul copiilor săi. Resemnat, acesta rămâne singur, lăsându-și copiii să-și împlinească destinul. Îndurerat, Pricus vrea să renunțe la nemurire, dar Cronos îi oferă posibilitatea de a-și continua nemurirea printre stele, în constelația Capricornului. De acolo poate veghea asupra copiilor săi urcând pe cele mai înalte culmi ale munților.

Sursa foto: https://www.gardner-white.com/page/capricorn-picks

Sursa info: http://www.gods-and-monsters.com/capricorn-mythology.html

https://www.constellation-guide.com/constellation-list/capricornus-constellation/

Vezi bijuterii cu pietrele menționate ca fiind potrivite pentru cei născuți în zodia Capricorn: bijuterii cu rubin, agat, granatonix, lapis lazuli în magazinul online Podoabe Pretioase.

  

Granatul este una din pietrele principale ale celor nascuti in zodia Capricorn, acesta avand rol in facilitarea atingerii obiectivelor, dar si in dezvoltarea capacitatii de a aprecia mai mult lucrurile marunte din viata. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-capricorn-birthstone/)