LEGENDE SI MITURI - CAPRICORNUL (22 dec. - 20 ian.)

Constelatia Capricornului, vizibila in noptile cu cer instelat, isi are originea in diverse legende cu o vechime precum cea a babilonienilor si a sumerienilor.

In mitologia greaca, poate cea mai impresionanta poveste din spatele semnului zodiacal al Capricornului - reprezentat fie de o capra, fie de o capra de mare, il are in centru pe Pricus, parintele rasei caprelor marine – fiinte cu cap si picioare anterioare de capra si coada de peste. Cunoscute ca fiind creaturi inteligente, capabile sa vorbeasca si sa gandeasca, iubite de zei, aceste capre traiau in mare, aproape de tarm.

Fiind creat de Cronos, zeul timpului, Pricus este nemuritor si are capacitatea de a manipula el insusi timpul.

Legenda Capricornului incepe in momentul in care cei mai tineri dintre copiii lui Pricus incep sa fie atrasi de tarmul marii. Folosindu-se de picioarele din fata, ei petrec tot mai mult timp pe uscat transformandu-se treptat in capre obisnuite. Cozile de peste se transforma in picioare, iar abilitatea de a gandi si a vorbi dispare si ea.

Suparat, Pricus este hotarat sa isi tina copiii departe de tarm. Dupa pierderea catorva dintre ei pe uscat, Pricus recurge la abilitatea de a da timpul inapoi. Dintre toti si toate, el este singurul care cunoaste viitorul si de aceea incearca sa ii avertizeze pe copii de ceea ce urmeaza sa se petreaca, interzicandu-le chiar sa paseasca pe uscat. Ori de cate ori da timpul inapoi, caprele marine reusesc sa ajunga pe tarm si sa se transforme in capre obisnuite.

In cele din urma, Pricus realizeaza ca nu poate controla destinul copiilor sai. Resemnat, acesta ramane singur, lasandu-si copiii sa-si implineasca destinul. Indurerat, Pricus vrea sa renunte la nemurire, dar Cronos ii ofera posibilitatea de a-si continua nemurirea printre stele, in constelatia Capricornului. De acolo poate veghea asupra copiilor sai urcand pe cele mai inalte culmi ale muntilor.

Sursa foto: https://www.gardner-white.com/page/capricorn-picks

Sursa info: http://www.gods-and-monsters.com/capricorn-mythology.html

https://www.constellation-guide.com/constellation-list/capricornus-constellation/

Vezi bijuterii cu pietrele menționate ca fiind potrivite pentru cei născuți în zodia Capricorn: bijuterii cu rubin, agat, granatonix, lapis lazuli.

Granatul este una din pietrele principale ale celor nascuti in zodia Capricorn, acesta avand rol in facilitarea atingerii obiectivelor, dar si in dezvoltarea capacitatii de a aprecia mai mult lucrurile marunte din viata. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-capricorn-birthstone/)