LEGENDE SI MITURI - BERBECUL (21 martie - 20 aprilie)

Grecii si egiptenii asociau constelatia Berbecului cu animalul purtand acelasi nume.

In mitologia greaca, Chrysomallos, berbecul inaripat cu lana de aur, este cel care l-a salvat pe Phrixus, fiul lui Athamas, rege in Boeotia.

Ino, mama vitrega a lui Phrixus si a surorii sale, Helle, ii ura pe acestia astfel incat a urzit un plan prin care sa scape de ei. A creat o stare de foamete in Boeotia ruinand toate recoltele. Agricultorii au cerut ajutorul unui oracol pe care Ino il mituise determinandu-l sa spuna ca Phrixus si Helle trebuie sa fie sacrificati pentru ca situatia sa se imbunatateasca. In acest moment, Nephele, mama adevarata a celor doi frati gemeni a cerut ajutor lui Zeus trimitand un berbec cu aripi si cu lana de aur pentru a-i salva. In timpul zborului, Helle cazu de pe spatele berbecului in marea ce avea sa fie redenumita, in amintirea acesteia, Hellespont (cunoscuta azi ca stramtoarea Dardanele). Prixus a fost dus la Colchis unde regele Aeëtes l-a luat sub aripa sa ocrotitoare si i-a dat-o ca sotie pe propria lui fiica, Chalciope. In semn de recunostinta, Phrixus a oferit lana de aur, simbol al autoritatii si regalitatii, lui Aeëtes, iar berbecul a fost sacrificat in cinstea lui Zeus. Ulterior, lana de aur a fost recuperata de catre Iason, conducatorul argonautilor. 

 Surse foto: https://www.underluckystars.com/blog/the-myth-behind-the-aries-constellation/

https://www.pinterest.co.kr/pin/82894449368246648/

 Sursa info: https://www.underluckystars.com/blog/the-myth-behind-the-aries-constellation/

https://www.constellation-guide.com/constellation-list/aries-constellation/

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA BERBEC: BIJUTERII CU TOPAZ, JAD, ACVAMARIN.

Diamantul este piatra principala a zodiei Berbec, intrucat nativii acestei zodii isi pot exprima ideile unice intr-un mod indraznet, putand fi cei mai buni in ceea ce fac. Fiind mereu dispusi sa accepte provocari in viata, vazuti adesea ca fiind egoisti, mandri si nerabdatori, diamantul ca piatra lor norocoasa, este un sprijin pentru natura lor dinamica si puternica, stabilizandu-le energiile.

(Sursa info: https://gemstagram.com)