LEGENDE SI MITURI – BALANȚA (23 septembrie – 22 octombrie)

Mitul constelației Balanță este sinonim cu justiția, armonia, balanța și echilibrul, motiv pentru care aceasta este ilustrată prin balanța din mâinile zeiței justiției, Astraea. În urmă cu 300 de ani, soarele intrând în Balanță anunța începutul toamnei când zilele erau egale cu nopțile de aici provenind și ideea de balanță.

Ultima zeiță de pe pământ, Astraea, s-a transformat în constelația Fecioarei atunci când a urcat la ceruri ca urmare a faptului că omenirea s-a înrăit. În același timp, balanța pe care o ținea în mâini a devenit constelația Balanței, balanța reprezentând dintotdeauna echilibrul perfect dintre bine și rău.

Grecii antici considerau partea de cer reprezentând constelația Balanței ca fiind  parte din constelația Scorpionului, datorită asemănării cu ghearele Scorpionului. Romanii sunt cei care au asociat grupul de stele cu Balanța în sec 1 ÎHr.  Se spune că Luna era în Balanță atunci când au fost puse bazele Romei. De asemenea, Babilonienii asociau această constelație cu « balanța cerurilor » cu mult timp înaintea romanilor.

Sursa foto: https://www.vectorstock.com/royalty-free-vector/libra-constellation-zodiac-vector-5983045

https://informationcube.wordpress.com/2014/12/15/the-wonderful-story-of-the-libra-constellation-myth/

Sursa info : https://www.greekmythology.com/Myths/Zodiac/Libra/libra.html

https://informationcube.wordpress.com/2014/12/15/the-wonderful-story-of-the-libra-constellation-myth/

https://www.constellation-guide.com/constellation-list/libra-constellation/

VEZI BIJUTERII CU PIETRELE MENȚIONATE CA FIIND POTRIVITE PENTRU CEI NĂSCUȚI ÎN ZODIA BALANȚĂ: BIJUTERII CU PERIDOT, LAPIS LAZULI, OPAL, SAFIR, AGAT.  

Balanța reprezintă parteneriat, fair-play și dorința ca totul să fie agreabil. Opalul este piatra principală a celor născuți sub acest semn, oferindu-le inspirație și gânduri pozitive. Este o piatră purtătoare de noroc, oferind protecție în orice circumstanță negativă. (https://gemstagram.com/a-complete-guide-to-virgo-birthstone/)