LEGENDE SI MITURI - CELESTITUL, ANGELITUL

Din timpuri stravechi cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de catre om in scopuri diverse. Vanatorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regala purtau bijuterii cu cristale in vederea unei permanente bunastari, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete in intreaga lume. 

 

 

CELESTITUL poate fi gasit frecvent in interiorul geodelor alaturi de cuartul transparent sau chiar ametist. Denumirea sa isi are originea in latinescul “caelestis”, insemnand “ceresc”. Potrivit legendei, celestitul este asa-numita “piatra a ingerilor”. Nuanta specifica de albastru pal a celestitului a determinat credinta straveche conform careia aceste pietre ar fi bucati de cer cazute pe pamant. Cu toate acestea, sunt mentionate si cristale de celestit alb, galben, portocaliu deschis, maro, verde pal.

Celestitul este o piatra cu o vibratie inalta, considerata o piatra New Age. Transmite o energie divina si conduce catre o stare de infinita pace interioara, amplificand increderea in intelepciunea infinita a lui Dumnezeu. Este un cristal ce promoveaza puritatea inimii si atrage norocul, reveleaza adevarul, faciliteaza rezolvarea conflictelor si mentinerea unei atmosfere armonioase in perioadele de stres. Poate imbunatati relatiile disfunctionale prin crearea dorintei de negociere si pace.

Piatra creatoare, celestitul este recomandat cu deosebire artistilor.

Confera putere, dar si blandete, trezeste dorinta de a avea noi experiente, pune la unison intelectul cu instinctul.

Celestitul comprimat de-a lungul timpului da nastere angelitului.

Sursa info: www.meanings.crystalsandjewelry.com, Judy Hall, Totul despre cristale

ANGELITUL e piatra care ne reaminteste ca nu suntem singuri, facilitand conectarea cu ingerii.  E cristalul care ajuta la transformarea tensiunii, a supararii si a stresului in compasiune, intelegere si iertare. Aceasta varietate albastra de anhidrit (mineral din aceeasi clasa cu gipsul), angelitul este piatra ingerului pazitor, piatra noii ere, a Erei Varsatorului. Considerat de adeptii "New Age" ca fiind una din pietrele constiintei, angelitul simbolizeaza pacea si fratia. Imbunatateste comunicarea telepatica, ascute perceptiile psihice si subtile. Ajuta la acceptarea adevarului, a destinului, aducand liniste, vindecare si deschizand calea catre inspiratia spirituala.

Sursa info: Judy Hall, Totul despre cristalewww.energymuse.com