LEGENDE ȘI MITURI - PERLA

Din timpuri străvechi, cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de către om în scopuri diverse. Vânătorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regală purtau bijuterii cu cristale în vederea unei permanente bunăstări, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete în întreaga lume. 

PERLA simbolizează înțelepciunea câștigată în timp, în urma experiențelor acumulate ca rezultat al capacității de a depăși obstacolele, fiind un obiect (asemenea unei pietre) produs în interiorul moale al unor specii de moluște sub forma unor straturi concentrice create în jurul unui corp străin. Se crede despre perle că atrag bogăția și norocul, precum și protecția. Perla simbolizează puritatea, generozitatea, integritatea și loialitatea celei care o poartă.

Conform unei legende chinezești, perlele luau naștere în creierul unui dragon și, atunci când ajungeau la maturitate, erau purtate între dinții acestuia. Ele puteau fi adunate doar în urma uciderii dragonului. Astfel, perla este asociată cu curajul.

La rândul lor, persanii credeau că perlele se formau în momentul când un curcubeu atingea pământul în urma unei furtuni, iar imperfecțiunile perlelor se datorau tunetelor și fulgerelor.

Japonezii antici credeau că perlele erau rezultatul lacrimilor de sirene, nimfe, îngeri și alte creaturi mitice.

Potrivit unui mit tahitian, Oro, zeul păcii și al fertilității, a vizitat pământul pe un curcubeu și a oferit perla neagră dintr-o scoică magică prințesei Bora Bora ca simbol al iubirii sale.

În cultura greacă, perla avea rolul de a proteja mireasa astfel încât aceasta să nu plângă în ziua nunții ei. 

O altă legendă sugerează că, în urma izgonirii lui Adam și a Evei din Paradis, aceștia au vărsat lacrimi de perle: perle albe din lacrimile Evei și perle negre din lacrimile lui Adam. Raritatea perlelor negre este explicată astfel prin puterea lui Adam (a bărbatului) de a-și controla sentimentele, motiv pentru care Adam a vărsat mai puține lacrimi decât Eva.

În mod tradițional, perla este piatra celor născuți în luna iunie, precum și a celor născuți sub semnul zodiilor Gemeni și Rac.

Sursa: www.timelesspearl.comblog.longsjewelers.compearlsofwisdom.thepearlsource.com

  

Vezi mai multe bijuterii cu perle de cultură sau fă o comandă personalizată AICI.