LEGENDE ȘI MITURI - GRANATUL

Din timpuri străvechi, cristalele au reprezentat un accesoriu folosit de către om în scopuri diverse. Vânătorii foloseau anumite pietre pentru a le purta noroc, cei din lumea regală purtau bijuterii cu cristale în vederea unei permanente bunăstări, numeroase cristale fiind utilizate ca amulete în întreaga lume. 

  

GRANATUL este o piatră cu o lungă istorie de multiple semnificații precum cele de piatră dătătoare de lumină, piatră ocrotitoare și armă. Granatul era prețuit de faraonii egipteni, de romanii antichității, de conducătorii triburilor africane, de maiași, azteci, indieni. Deși granatul este mai cunoscut ca având culoarea roșie, varietățile de granat includ și culori precum verde, negru, galben, portocaliu. Denumirea granatului provine din latinescul "granatus" (sămânță), datorită asemănării lui cu semințele roșii suculente ale fructului "pomegranate" (rodia).

Potrivit unei legende biblice, arca lui Noe era luminată de o asemenea piatră în timpul nopților întunecate și furtunoase.

Într-unul din miturile Greciei antice zeița Persefona (zeița Fertilității) este răpită de Hades (zeul Infernului). În cele din urmă, Hades o eliberează, nu înainte însă de a-i oferi niște semințe de rodie care să-i garanteze reîntoarcerea zeiței.
Granatul este una din pietrele cu rol protector al celor ce călătoresc. Dăruirea unui granat la desparțire simbolizează dragostea și dorința ca cel plecat să călătorească în siguranță și să revină cât mai curând.
În mod tradițional, granatul este piatra celor născuți în lunile ianuarie și decembrie, dar este și piatra celor născuți sub semnul zodiilor Leu (23 iulie - 22 august), Fecioară (23 august - 22 septembrie), Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie), Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie).

Sursa info: thehealingchest.compsychicsdirectory.com

Sursa foto: jewelsforme.com