CELE SAPTE CHAKRE SI CRISTALELE LOR


Sursa info:  https://www.acvaria.com/
Chakrele sunt centre principale de energie asezate pe corp, din crestet pana la baza coloanei vertebrale. Reprezentarea lor e cea a unor bulgari masivi de energie asezati in 7 puncte cheie (exista si chakre secundare, totusi), care interactioneaza cu corpul fizic.
CHAKRA, in sanscrita, inseamna roata. Fiecare chakra este legata de un canal de energie si formeaza o retea, un sistem unitar care controleaza starile organismului uman. De buna functionare a tuturor chakrelor (echilibrare, aliniere) sau de dezechibrul unora dintre ele (functionarea deficitara, functionarea in exces sau functionarea defectuoasa) depind, in ansamblu, starea noastra psihica, fizica, mentala. Chakrele sunt punctele de legatura ale aurei cu corpul.
Prin cristaloterapie se poate actiona asupra chakrelor pentru a le echilibra functionarea, si odata cu reglarea activitatii chakrelor, se va regla si activitatea organelor noastre interne.

1.CHAKRA RADACINA (Muladhara) guverneaza tot ce este legat de: instinct, sexualitate, senzualitate, securitate, stabilitate, supravietuire.

Recomandate:

2.CHAKRA SACRALA (Svadisthana) guverneaza tot ce este legat de: sistemul reproducator feminin sau masculin, reproducere, glande suprarenale, functiile de reproducere, creativitatea (atat din punct de vedere psihologic, cat si legata de fertilitate), dar si de buna dispozitie, entuziasm, stare de bine, bucurie, inspiratie.

Recomandate:

3.CHAKRA PLEXULUI SOLAR (Manipura) guverneaza tot ce este legat de tot sistemul digestiv, digestie, nutritie, dar si de puterea personala, frica, anxietate, dezvoltare si crestere.

Recomandate:

4.CHAKRA INIMII (Anahata) guverneaza tot ce este legat de timus, circulatie, inima, sistemul imunitar, sistemul endocrin, vindecare, dar si de stres, tandrete, compasiune, iubire neconditionata, echilibru spiritual, pasiune, devotament, iertare, emotivitate.

Recomandate:

5.CHAKRA GATULUI (Vishuda) guverneaza tot ce este legat de glanda tiroida, corzi vocale, cavitatea bucala, gat, dar si de crestere, maturizare, independenta, gandire, comunicare, vorbire, exprimare.

Recomandate:

6.CHAKRA CELUI DE-AL TREILEA OCHI (Ajna) guverneaza tot ce tine de glanda pineala, glanda epifiza, dar si de clarviziune, claritatea mentala, somn, trezire, previziune, intuitie, vizualizare creativa.

Recomandate:

7.CHAKRA COROANA (Sahasrara) guverneaza tot ce tine de hipofiza, dar si de constiinta, eechilibrarea karmica, meditatie, constiinta universala, sacru, intelepciune, eul superior, sacralitate, spiritualitate, legatura cu divinitatea, capacitatea de a intelege moartea.

Recomandate: